top of page

Tips voor het aanschaffen van een elektrische fiets of e-Bike?

De eBike heeft ons mobiliteitsgedrag vleugels gegeven en is een van de meest dynamische, comfortabele en gewoonweg slimste vervoermiddelen van onze tijd. Met positieve gevolgen voor onze gezondheid, het milieu en de samenleving.

Alles wat je wilde weten en nog veel meer ...

* middenmoter, voor- of achterwielaandrijving?

Wij kiezen voor 90% van de gebruikers voor een middenmoter, u heeft hiermee volledig controle over het trappen. Met een middenmoter heeft u bovendien een beter evenwicht, kan een band gemakkelijk gewisseld worden en kan u zelf zonder assistentie ook fietsen!

* vaste of verwijderbare batterij?

Wij verkiezen afneembare batterijen, u heeft niet altijd een stopcontact bij de hand, zeker niet wanneer u de eBike meeneemt op verlof. Ook is het aanbevolen om bij vriesweer uw batterij op kamertemperatuur te bewaren.

* capaciteit van de motor:

Bij Bike Concept heeft u keuze uit een ruim aanbod aan
e-bikes met verschillende motoren, naar gelang uw gebruik of verlangens.

 

* kwaliteit van de onderdelen:

U zal bij Bike Concept kwalitatieve A merken vinden die ervoor opteren om met hoogstaand materiaal te werken. Zo hebben we een grote klantenbestand dat de eBike dagelijks gebruikt. Elk onderdeel speelt een rol in de algemene efficiëntie van het fietsen. Er wordt bij onze fietsmerken ook vaak veel aandacht besteed aan de wielen en kwalitatieve onderdelen. Dit is ten slotte de basis van de fiets voor een comfortabel en safe rijgedrag! Bovendien zorgt een goed stel wielen voor een betere actieradius. Zo horen we vaak van onze klanten dat ze nog meer kilometers kunnen fietsen dan voorheen.

* de prijs:

Elektrische fietsen zal u in verschillende prijscategorieën vinden. Let vooral op de afwerking van de fiets: hydraulische remmen, naaf of derailleur van goede kwaliteit, lekvrije banden, sterkte van het frame, oorsprong van het merk (Europees of Aziatisch), zadel, wielen, capaciteit van de batterij, kracht van de motor, midden of wielaandrijving zullen de prijs van uw fiets sterk bepalen, "what you buy is wat you get"! Laat u adviseren door onze experts!

Wenst u een duurzame fiets? Dan bieden wij correcte prijzen aan voor e-Bikes van uitstekende kwaliteit waar u jaren lang van zal kunnen genieten!

*Dienst na verkoop:

Bij elektrisch fietsen hoort ook een periodieke onderhoudsbeurt. Uw eBike zal u dankbaar zijn! 
Bike Concept zorgt er voor dat uw fiets telkens weer op punt staat! Wij staan gekend voor onze uitstekende service.

Onze modellen zullen alvast aan alle bovenstaande criteria voldoen. De service en kwaliteit is gegarandeerd door ons en onze merken. Wij staan u graag te woord om elke fiets toe te lichten en u te begeleiden bij uw aankoop.

 

Bovendien zijn wij Control technology en eCargo center voor Riese & Muller. Testen is ook steeds een mogelijkheid. Wij hebben steeds een brede waaier testfietsen ter beschikking.

Aarzel niet om ons te contacteren! Wij staan klaar voor al uw vragen - telefonisch, via mail of in onze winkels!

Tot binnenkort voor meer fietsplezier!

Bereken hier uw actieradius met een Bosch middenmotor

bottom of page