top of page

Leasen

Dat meer werknemers tegenwoordig naar het werk fietsen in plaats van de auto te nemen is geen geheim meer. En dat er ook steeds meer mogelijkheden zijn voor werkgevers om hun medewerkers de fiets op te zetten, wist je vast ook al – denk maar aan de belastingvrije fietsvergoeding.

​

Maar wist je dat ook het aangaan van een fietsleasing via de werkgever een mogelijkheid is? Dat is een interessante piste voor de werknemer die graag een (elektrische) fiets wil gebruiken, maar de kost te hoog vindt om er meteen zelf een aan te schaffen. Als werkgever zijn de kost van de leasing én alle bijhorende fietskosten dan weer fiscaal aftrekbaar – dubbel win!

​

Of het aanbieden van een fietsleasing interessant is voor jouw bedrijf of als je beter een bedrijfsfiets kunt kopen, kom je te weten door je fietsleasing te berekenen. Hieronder schetsen we een voorbeeld van de kostprijs van een fiets leasen en welke keuze voor jou nu geschikt is.

​

Fietsleasing berekenen: een rekenvoorbeeld

Je wil jouw werknemer een elektrische bedrijfsfiets aanbieden via een operationele leasing. Dit rekenvoorbeeld geeft van zo’n fietsleasing de prijs weer:

  • De elektrische fiets heeft een aankoopprijs van 2.600 euro incl. btw.

  • Je sluit een leasecontract af met de leverancier voor een leaseperiode van drie jaar.

  • De maandelijkse leasevergoeding bedraagt +/- 110 euro incl. btw (incl. onderhoudsbudget van 300 euro, omniumverzekering en pechhulp).

  • Daarvan gaat ongeveer de helft (55 euro) van het maandelijkse nettoloon van de werknemer indien het voor je bedrijf mogelijk is te werken met een loonruil. De inhouding op het loon is afhankelijk van een aantal parameters specifiek voor het bedrijf (bijvoorbeeld patronale RSZ) en specifiek voor de werknemer (bijvoorbeeld personenbelasting).

  • Na 3jaar is er een restwaarde, +/- 16% van de aankoopprijs van de fiets.
     

Voor de werkgever is het leasen van een fiets kostenneutraal wanneer je werkt met een loonruil. De werknemer heeft na drie jaar de keuze om de fiets over te nemen aan de restwaarde van 16% of de fiets terug te bezorgen aan de leasemaatschappij.

​

Wat ook een voordeel biedt, is het feit dat onderhoudskosten, verzekering en pechhulp in het leasecontract worden opgenomen. Die kosten hoef je dus niet extra te rekenen bovenop de prijs van de fietsleasing – in tegenstelling tot wanneer je de fiets zou aankopen en dus wél zelf instaat voor onderhoud, verzekering en pechhulp. Via B2Bike is het echter wel mogelijk om bij aankoop van een bedrijfsfiets onderhoudskosten, verzekering en pechhulp toe te voegen aan je pakket.

​

Het voordeel berekenen dat je haalt uit een fietsleasing kan eenvoudig door een offerte op te vragen bij een leasefirma voor bedrijfsfietsen zoals B2Bike. Wil je één of enkele fietsen leasen?

Eens aangesloten bij 1 van onze lease partners, zoals B2Bike kan de werknemer bij ons in de winkel langskomen. Onze medewerkers helpen de werknemer bij de berekening én het kiezen van de gepaste bedrijfsfiets(en).

​

​

​

​

​

​

bottom of page